trešdiena, 2013. gada 24. jūlijs

Capilano Suspension Bridge parks Vankūverā
















Capilano Suspension Bridge Park ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem Vankūverā. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs - tur ir tik daudz ko redzēt un darīt!

Pirmo tiltu šajā parkā – Capilano piekaramo tiltu – 1889.gadā uzcēla skotu inženieris George Grant Mackay. Sākotnēji tilts bija uzcelts no kaņepju virvēm un ciedru dēļiem.Pēc viņa nāves, tilta kaņepju virves tika aizstātas ar stiepļu kabeli (1904). 1956.gadā tilts pilnībā tika pārbūvēts. Tā kā šis tilts ir privātīpašums, tam vairākas reizes mainījušies īpašnieki. Pēdējo reizi tilts pārdots 1983.gadā Nancy Stibbard, kura arī ir patreizējā parka īpašniece.

Tilta garums ir 137 m, augstums 70 m. Tā kā šo tiltu ieskauj stalts ciedru un egļu mežs, 2004.gadā parka īpašniece atklāj parkā vēl vienu atrakciju – Treetops. Šī atrakcija sastāv no septiņiem tiltiem, kas ir piekārti pie eglēm. Tiltu augstums sasniedz pat 30 m! Parka apmeklētāji gluži kā vāveres var pārvietoties no viena koka pie otra.

2011.gada 3.jūlijā parkā atklāja jaunu atrakciju – tiltu Cliffwalk. Šis tilts stiepjas no klints virs tropu mežiem un Kapilona upes. Cliffwalk nav priekš vājiem nerviem – šaurs tilts, kas izgatavots no augstas izturības stikla, un tas ir viss, kas atdala parka viesus no kanjona, kas ir tālu… apakšā.
Izmantota http://www.capbridge.com/ informācija
Disqus Comments

Lapas Runā

Populāras ziņas