pirmdiena, 2010. gada 1. februāris

Baneri

Kas ir banneris?

Banneris – tas ir reklāmas bloks, uz kura noklikšķinot apmeklētājs nonāk reklamējamā saitā. Baneri tiek izvietoti web-lapās, lai piesaistītu apmeklētājus un potenciālos klientus savam saitam, vai reklamētu savu brendu.

Šobrīd banneri internetā tiek ļoti bieži izmantoti un tas liecina par to, ka jebkura veiksmīga reklāmas kampaņa ietver sevī arī web banneru izveidi un izvietošanu internetā.
Banneru veidi

Pirmais banneris internetā parādījas 1994. gadā. Savā neilgajā pastāvēšanas vēsturē ir izveidojusies baneru un to izstrādes tehnoloģiju daudzveidība. Zemāk pieminēti daži galvenie baneru veidi:

JPG banneris – viens no pirmajiem banneru veidiem, kas paradījās internetā ir statisks attēls. Šobrid tiek uzskatīts par novecojušu baneru veidu, taču ir reklāmas vietnes, vietņu sadaļas, kuras pieņem publicēšanai tikai jpg banerus.

GIF banneris – nākošā banneru evolūcijas pakāpe. Tas ir animēts grafiskais elements, kas izveidots no statisku attēlu kopuma (kadriem). Parasti sastāv no 3-5 kadriem.

Flash banneris – pati jaunākā tehnoloģija. Tā sniedz iespēju veidot efektīgus animētus bannerus. Šai tehnoloģijai piemīt plašas iespējas realizēt dizainera idejas. Banneri parasti tiek veidoti standarta izmēros, tajos tiek attēlots teksts un grafiskais attēls (fotogrāfija). Profesionāli izstrādāts, efektīvs interneta banneris, kas pauž reklāmas kampaņas pamatideju, palīdzēs Jums veiksmīgi piesaistīt mērķauditorijas uzmanību.

Lietas par kurām jadomā izveidojot baneri:

* Standarta baneru izmēri - nepieciešams, ja plānojat baneri izmantot arī citās lapās.
* Grafikas optimizācija - minimizēts grafikas failu izmērs, saglabājot kvalitāti - ātrākai ielādei (jāiekļaujas tehniskajās prasībās norādītajos lielumos kB).
* Lietojamība (usability) - pārdomāta kompozīcija, krāsas, tekstu izmērs u.c. elementi.

Kontakti

SIA B-STYLE
GSM: 26577855, 28310079
e-pasts: info@logotype.lv
http://www.logotype.lv/wbaneri.html
Disqus Comments

Lapas Runā

Populāras ziņas