trešdiena, 2013. gada 17. jūlijs

"Twitter" Francijas varasiestādēm nodod informāciju par antisemītisko vēstījumu autoriem

Mikroblogošanas vietne "Twitter" piektdien pavēstīja, ka tā Francijas varasiestādēm nodevusi informāciju, kas varētu palīdzēt identificēt antisemītisko vēstījumu autorus.

LETA jau ziņoja, ka Francijas tiesa janvārī uzdeva "Twitter" sniegt datus par antisemītisko tvītu autoriem. Ar prasību tiesā bija vērsusies Francijas Ebreju studentu savienība (UEJF).

Kā teikts "Twitter" izplatītajā paziņojumā, uzņēmums nodevis informāciju tieslietu institūcijām, "paverot iespēju identificēt" vairākus antisemītisko tvītu autorus.

Šāds solis "pieliek punktu strīdam" ar UEJF, teikts paziņojumā, norādot, ka abas puses "vienojušās aktīvi turpināt darbu, lai apkarotu rasismu un antisemītismu".

UEJF no "Twitter" bija pieprasījusi 38,5 miljonu eiro (27 miljonu latu) lielu kompensāciju, jo uzņēmums kavējās ar tiesas sprieduma izpildi. Iegūto kompensāciju organizācija solīja nodot holokausta piemiņas fondam.

Ebreju studentu organizācija vērsās pie "Twitter" īpašniekiem ar mudinājumiem stingrāk kontrolēt tā saturu pēc tam, kad vietni bija pārpludinājuši antisemītiski tvīti ar haštegu #unbonjuif ("labs žīds"). Dažus no aizskarošākajiem tvītiem vietnes vadība pēcāk izdzēsa.
Disqus Comments

Lapas Runā

Populāras ziņas